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Estudo das características físicas e químicas do tangor-murcote em cinco porta-enxertos

Physical and chemical characteristics of murcott (Citrus reticulata Blanco x Citrus sinensis Osbeck) on five rootstocks

NOTA

Estudo das características físicas e químicas do tangor-murcote em cinco porta-enxertos1 1 Trabalho apresentado na XXII Reunião Anual da Sociedade Brasileira para o Progresso da Ciência, realizada em Salvador, Bahia, de 5 a 11 de julho de 1970.

Physical and chemical characteristics of murcott (Citrus reticulata Blanco x Citrus sinensis Osbeck) on five rootstocks

José Orlando de Figueiredo; Jorgino Pompeu Júnior; Ody Rodriguez; Toshio Igue2 2 Com bolsas de suplementação do C.N.Pq.

SUMMARY

The weight of fruits, husks plus seeds, fruit height and diameter, number of seeds, brix, acidity, and juice percentage were determined for Murcott Honey

orange on Caipira sweet orange, Rangpur lime, trifoliate, Orlando tangelo and Palestine sweet lime rootstocks.

The first four characteristics studied were not statistically different. The Caipira rootstock induced the smallest number of seeds. Trifoliate gave the best brix and acidity degrees. The fruits on Orlando tangelo and Palestine sweet lime rootstocks were more juicy.

It was suggested that Caipira sweet orange and Rangpur lime rootstocks can be used for Murcott Honey orange.

Texto completo disponível apenas em PDF.

Full text available only in PDF format.

Recebido para publicação em 14 de junho de 1975.

  • 1
    Trabalho apresentado na XXII Reunião Anual da Sociedade Brasileira para o Progresso da Ciência, realizada em Salvador, Bahia, de 5 a 11 de julho de 1970.
  • 2
    Com bolsas de suplementação do C.N.Pq.
  • Datas de Publicação

    • Publicação nesta coleção
      16 Mar 2009
    • Data do Fascículo
      1975
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